Droomhuis bouwen

Jij hebt net zoals iedereen een woondroom. Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Waar staat jouw droomhuis? Misschien denk jij net als veel mensen dat jouw droomhuis bouwen niet te realiseren is. Vaak is deze droom dichterbij dan je denkt.

Thuis, online, telefonisch of op kantoor

Wat levert het op?

Krijg inzicht in jouw financiën

Maak plannen voor de toekomst

Realiseer jouw dromen

Droomhuis bouwen: ontwerp en bouw

Als je jouw droomhuis laat bouwen moet je als eerste een plek vinden om deze te bouwen. Op websites, zoals deze vind je kavels in heel Nederland om jouw droomhuis op te bouwen.

Vervolgens wil je jouw droomhuis laten ontwerpen. Dit kan je laten doen door een architect of je kunt een zogenoemd schetsontwerp laten maken. De kosten voor een schetsontwerp (plus de bouwtekening hiervan) liggen twee keer zo laag als van een architect, maar je doet bij een schetsontwerp wel concessies op jouw droomhuis. 

Wanneer je het ontwerp voor jouw droomhuis hebt laten maken is het tijd om een geschikte aannemer te vinden. Zoek altijd een aannemer die aangesloten is bij bouwgarant. Deze aangesloten aannemers bieden garantie bij faillissement van de aannemer en bij verborgen gebreken achteraf. Ook voor de financiering van jouw droomhuis is het van belang dat je een afbouwgarantie hebt. 

Er zijn ook bedrijven die van ontwerp tot realisatie jouw droomhuis bouwen. Je wordt door deze bedrijven geholpen tijdens het hele proces. 

Thuis, online, telefonisch of op kantoor

Droomhuis bouwen

Hoe maken wij jouw
persoonlijk financieel plan

Wij maken jouw persoonlijk financieel plan aan de hand van een stappenplan.

2022 business and financial plan paperwork

Droomhuis bouwen: de financiën

Het kost geld om jouw droomhuis te bouwen. Je hebt een hypotheek nodig en bij het bouwen van jouw droomhuis komen extra kosten kijken. 

Extra kosten ten opzichte van een bestaande woning kopen

Een droomhuis laten bouwen brengt meer kosten met zich mee dan het kopen van een bestaande woning. Onderstaand vind je een overzicht van de kosten, waarmee je rekening moet houden als je een nieuwbouwwoning wilt kopen.

 1. Bouwrente: houdt rekening met 4% – 7% van de totale koopsom;
 2. Dubbele lasten tijdens de bouw: ligt aan de hoogte van jouw hypotheek. Laat het uitrekenen;
 3. Meerwerk: nieuwbouwwoningen worden casco opgeleverd: wat zijn je wensen?;
 4. Keuring oplevering: ga maar uit van € 400;

Hypotheek voor jouw droomhuis

Je hebt een hypotheek nodig voor jouw droomhuis. Hypotheekverstrekkers stellen strenge eisen aan de bouw van nieuwbouwwoningen. Hierom is het verstandig om vooraf de exacte voorwaarden van de hypotheekverstrekker in kaart te hebben, zodat je zeker weet dat je een hypotheek krijgt om jouw droomhuis te bouwen. 

Je krijgt te maken met een bouwdepot, waar vanuit de bouw wordt betaald. Daarbij krijg je ook te maken met bouwrente en moet je rekening houden met extra lasten tijdens de bouw. 

Financieel plan voor jouw droomhuis

Wil je jouw dromen en doelen werkelijkheid laten worden? Laat jouw persoonlijk financieel plan opstellen. Door dit financieel plan krijg je inzicht en jouw huidige financiële situatie en wat ervoor nodig is om jouw droomhuis te bouwen. 

Jouw droomhuis is vaak dichterbij dan je denkt. Iedereen heeft dromen, maar slechts weinig mensen realiseren die dromen ook daadwerkelijk. Door een financieel plan te maken concretiseer je jouw dromen en doelen en maak je een plan om deze te realiseren. 

Lees hieronder hoe wij jouw persoonlijk financieel plan opstellen en wat de kosten hiervan zijn.

Bram heeft ons enorm goed geholpen met onze financiële planning. Wij hebben hierdoor onze droomwoning kunnen bouwen.

Investering

Wat zijn de kosten?

Een persoonlijk financieel plan kost tussen de €950 en €1500. 

Particulier

950
 • Inkomen
 • Vermogen
 • doelen bereiken

Gehuwd / Samenwonend

1250
 • Inkomen
 • Vermogen
 • doelen bereiken

Ondernemer

1500
 • Inkomen
 • Vermogen
 • doelen bereiken