Tweede huis kopen

Je wilt een tweede huis kopen voor de verhuur of ontspanning. In Nederland of misschien wel in het buitenland. Waar moet je op letten bij het kopen van een tweede woning?

Lees verder in dit artikel

 

Thuis, online, telefonisch of op kantoor

Wat levert het op?

Krijg inzicht in jouw financiën

Maak plannen voor de toekomst

Realiseer jouw dromen

Tweede huis kopen als investering

Je wilt een passief inkomen verkrijgen en vermogen opbouwen. Een tweede huis kopen kan een goede investering zijn voor de lange termijn. Bij een lage spaarrente of een sterk fluctuerende aandelenmarkt is een tweede huis kopen een goede investeren.

Risico’s bij het kopen van een tweede huis als investering

Een tweede huis kopen is niet zonder risico’s. De waarde van jouw tweede huis kan dalen, de huurder betaalt de huur niet of de fiscale regelgeving verandert, waardoor het rendement niet is wat je had verwacht.

Tweede huis financieren

Als je jouw tweede huis koopt kan je deze financieren. Vaak kun je een tweede huis financieren met een hypotheek die tussen de 70% – 80% van de waarde van de woning. Dit betekent dat je wel eigen geld moet inbrengen voor het kopen van jouw tweede huis.

Tweede huis kopen

Tweede huis kopen als onderdeel van jouw persoonlijk financieel plan

Als je een tweede huis wilt kopen als investering is het goed om dit te doen als onderdeel van jouw persoonlijk financieel plan.  In jouw persoonlijk financieel plan krijg je inzicht in jouw huidige inkomen en vermogen voor nu en de toekomst en wat ervoor nodig is om jouw dromen en doelen te bereiken.

Dit kan zijn een tweede huis kopen, maar het kan ook zijn dat er alternatieven zijn die beter passen om jouw dromen en doelen te bereiken.

Tweede huis kopen vakantie

Tweede huis kopen als vakantiewoning

Een tweede huis kopen als vakantiewoning om lekker te kunnen ontspannen is voor veel mensen een droom. Een plek voor jezelf. Dichtbij het strand of in de bossen. Een droom die dichterbij kan zijn dan je denkt. 

Vakantiewoning kopen in Nederland

Wil je een tweede huis kopen als vakantiewoning in Nederland? Je hebt meerdere opties. 

Je kan een huis kopen op een vakantiepark, waar jezelf volledig zelf gebruik van kan maken of voor een bepaalde periode kan verhuren aan derden via de organisatie van het vakantiepark. 

Ook is het mogelijk om een tweede woning te kopen buiten een vakantiepark en deze als vakantiewoning te gebruiken. 

Vakantiewoning kopen in het buitenland

Wil je een vakantiewoning kopen in het buitenland? Dan is het goed om daar lokaal een betrouwbare makelaar te zoeken die je kan helpen met de lokale regelgeving en het bieden van de juiste prijs voor jouw vakantiewoning in het buitenland.

Tweede huis kopen vakantie

Vakantiewoning financieren

Als je een vakantiewoning wilt kopen op een vakantiepark heb je meestal te maken met erfpacht. Dit betekent dat je eigenaar bent van de woning, maar niet van de grond waar de woning op staat. Voor een hypotheek voor jouw vakantiewoning kan je meestal tussen de 70% -80% van de waarde van jouw tweede huis financieren. Dit betekent dat je eigen geld moet meebrengen.

Vakantiewoning kopen als onderdeel van jouw persoonlijk financieel plan

Als je een vakantiewoning wilt kopen  is het goed om dit te doen als onderdeel van jouw persoonlijk financieel plan.  In jouw persoonlijk financieel plan krijg je inzicht in jouw huidige inkomen en vermogen voor nu en de toekomst en wat ervoor nodig is om jouw dromen en doelen te bereiken.

Dit kan zijn een vakantiewoning kopen, maar het kan ook zijn dat er alternatieven zijn die beter passen om jouw dromen en doelen te bereiken.

Bram heeft ons goed geholpen om inzicht geven in onze financiën. Hierdoor konden wij onze droom concreet maken

Investering

Wat zijn de kosten?

Een persoonlijk financieel plan kost tussen de €950 en €1500. 

Particulier

950
  • Inkomen
  • Vermogen
  • doelen bereiken

Gehuwd / Samenwonend

1250
  • Inkomen
  • Vermogen
  • doelen bereiken

Ondernemer

1500
  • Inkomen
  • Vermogen
  • doelen bereiken